Frequently Asked Questions

Testin taustaa


Koirille sunniteltu Green Canine -luonnon elektrolyytti on testattu Testing Labissa 25 testaajan puolueettomalla testiryhmällä 1-1,5 kuukauden ajan joulu- ja tammikuussa (Testaus jatkuu kesällä ja syksyllä) Tuote oli testikäytössä yhteensä 42 koiralla seuraavasti: maastojuoksu/kilpailu/vetourheilu (10 koiraa) metsästys (17 koiraa) agility (7 koiraa) muu koirakäyttö (8 koiraa)
Koirien testiryhmässä oli mukana mm. maastojuoksun Euroopan mestari sekä huipputasolle tähtääviä veto-/valjakkokoiria, joille suorituskyvyn mittaaminen on tärkeää ja normaalia.
Suorituskyky


Koirat olivat normaalia touhukkaampia ja energisempiä ja niillä oli virtaa normaalia enemmän. Tehotreeneihin tuote auttoi hyvin ja vaikutuksen huomasi sitä paremmin mitä kauemman tuotetta oli ehtinyt käyttää. Tuotteen käytön myötä koirat myös söivät ja joivat normaalia paremmin. Pari testaajaa havaitsi suorituskyvyn nousun selvästi siitä, että koira jaksoi juosta kovemmalla vauhdilla pyörälenkkejä. Testaajan kommentti: ”Testilenkeillä tehtiin ennätykset tuotteen käytön aikana. Toki reiteistäkin tuli nopeampia maan jäätyessä”. Osalla koirista ei ollut kova liikkumis-/treenikausi menossa, joten se hieman rajoitti suorituskyvyn ja palautumisen arvioimista.
Jaksaminen


Agilityssä koirat jaksoivat hieman enemmän toistoja kuin normaalisti eikä suoritusvauhti hiipunut harjoituksen edetessä. Yleisesti koirat jaksoivat paremmin. Energisyys lisääntyi ja erityisesti vanhemmilla koirilla ero oli huomattava, sillä virtaa riitti ajaa pitkä päivä. Koirat jaksoivat juosta maastossa paremmin koko päivän ja muutenkin juosta ja treenata pidempään kuin ennen tuotteen käyttöä. Parantuneen jaksamisen havaitsikin parhaiten pitkäkestoisissa suorituksissa ja erityisesti silloin, kun koira oli koko ajan menossa eikä käveleskellyt/huilannut välillä. Testaajan kommentti: ”Koira jaksoi hyvin myös yli 5 tunnin lenkkejä”.
Palautuminen


Koirat palautuivat nopeammin seuraavaan päivään kovan rasituksen jälkeen. Koirat jaksoivat normaalia paremmin kaksi peräkkäistä pitkää ajopäivää eli tuotteen avulla koirien palautuminen tehostui. Testaajan kommentti: ”Koira jaksoi hyvin heti seuraavana päivänä uudestaan kovatempoisella pyörälenkillä”.
Tarkkaavaisuus / skarppaavaisuus


Koirat olivat kotioloissa normaalia tarkkaavaisempia ja seurasivat esim. perheenjäsenten tekemisiä ja olivat aina valmiina tekemään jotain, sillä nousivat itse ylös. Koirien mieliala oli tuotetta käytettäessä positiivisen odottava. Koirat olivat ”teräviä” ja erityisesti vanhemmat koirat olivat normaalia skarpimpia.
Haittavaikutukset


Yksi testaaja mainitsi koiran ylienergisyydestä / levottomuudesta kotioloissa. Virtaa siis tuli lisää tuotteen käytön myötä. Herkkävatsaisille koirille tuote soveltui ongelmitta.
Metsästys


Green Canine -tuotteen käyttö lisäsi koirien energisyyttä. Erityisesti vanhemmilla koirilla ero oli huomattava, sillä tuotteen avulla koirilla riitti virtaa ajaa pitkä päivä ja lisäksi seuraavan päivän uudessa metsästyspäivässä jaksaminen oli normaalia parempi. Koirat jaksoivat paremmin juosta koko päivän maastossa kuin aikaisemmin ja lisäksi koirat palautuivat paremmin seuraavan päivän uuteen metsästyspäivään. Palautuminen oli normaalia nopeampaa. Metsästyskoirien tehotreeneissä suorituskyky oli parempi. Tähän auttoi, se että tuote oli ehtinyt jo olla säännöllisessä käytössä ennen kovempia treenejä. Tuotteen käytön myötä koirat joivat ja söivät kokonaisuutena paremmin ja testaajat totesivat, että se varmasti myös edesauttoi suorituskykyä, jaksamista ja palautumista. Osa koirista oli myös normaalia skarpimpia.
Nesteytys


Tuote oli maistuva. Osa koirista nautti tuotteen veteen sekoitettuna ja osa muuhun ruokaan sekoitettuna. Yksi testaaja totesi, että vetokoirille tuote täytyi sekoittaa lihaliemeen. Koirat, jotka olivat normaalisti huonoja juomaan joivat mielellään vettä, johon tuotetta oli sekoitettu. Koirat joivat selvästi halukkaammin ja enemmän kuin yleensä. Juomahalu siis lisääntyi kokonaisvaltaisesti koko päivän osalta eikä ainoastaan silloin, kun koirat joivat tuotetta veteen sekoitettuna. Myös herkkävatsaisilla koirilla tuote toimi heti alusta asti ärsyttämättä vatsaa yhtään.